poniedziałek, 22 lipca 2013

Babeczki kokosowe z malinami

Czas przygotowania: 45 minut
 

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mrożonych malin

Etapy przygotowania

Jajka zmiksować ze śmietaną, dodać sypkie składniki i rozpuszczoną margarynę. Masę przełożyć do papilotek. Do każdej babeczki wcisnąć po kilka malin (kilka odłożyć do dekoracji). Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem i udekorować malinami. Smacznego :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz